kolmapäev, 27. oktoober 2010

Sämplid ja sämbeldamine


Haarasin ükspäev ühest kaltsukast paar pakki Rootsist humanitaarabina saadetud kassette. Oma sämplipanga täiustamiseks. Sain pehmelt öeldes petta. Materjal on kuldne, selle üle ei saa keegi vaielda. Mõned näited : Kogumik Back to the 60s, Rootsi üliõpilaskoor, Electric Banana Band, Mr.Music, '82 aasta ametlikud Rootsi armeeorkestri lood, veidike traditsioonilisi Aafrika rütme ja muidugi eneseabikassett, mille pealkirjaks andis Google tõlge "Uus parim osas". Mida iganes see siis tähendama ei peaks. Hüpnoosima võttis küll, isegi kui sõnagi aru ei saa, mis suunas see sind aitama peaks. Kongi löödi ka.
Aga petta sain ühe kassettiga, millel nimeks Disco Dance Classics ehk lühendatult DDC, välja andjaks Qualty Music. Ükski neist nimedest ei pea paika. Sees on kassett, millele märgitud Professor Balthazar - Äventyret. Tundus juba kuulates kahtlane, sest juba kolmes loos muud teksti polnud kui Balthazar, Balthazar. Ma arvan, et see on mingi Rootsi ususekti või siis seksuaalse kirgastumise kommuuni kogumikalbum. Antud välja aastal 1979 ja re-released 1984 aastal EMI poolt. Aga mida edasi kuulates, siis ega peale Balthazari seal muud kuulata ei olnudki, teised lood rögiseti niisama täis. Mis on ka tore. See näitab, et asju võeti vabalt ja muusika oli puhas fun. Mitte grammikeste ja kriipsukeste tagaajamine. Asjad käisid tol ajal lihtsalt. Hipid oskasid niikuinii kitarre mängida, trummid ja klahvka varastati naabertalust, õllepudeli korkidest tehti vähemalt 4 jauramit, tõmmati ennast korralikult pilve, pandi kaks paljast naist kardinate vahele heljuma ja alustati jämmimist. Samal ajal kui ülejäänud kommuun hoovipeal orgiat pidas. Googledades tuli välja, et sama nime taga on ka 1967 aastal loodud Horvaatia joonissari. Mis annab lootust, et see seltskond ei mõrvanud ennast, et patuga määritud maailmast pääseda ja tulnukatega kohtuda. Ilmselt oli tegu nõrgamõistuslike inimestega, kes olid liiga palju narkossi teinud ja Professor Balthazari oma vaimseks juhiks ja liidriks valinud. Pole midagi ette heita, multika värvid on külluslikud ja hüpnotiseerivad.
Lisaks  Balthazarile toimus seksuaalne kirgastamine ka USAs. Küll mõned ajad hiljem, kuid see eest oli see kirgastus märksa tugevam ja tungis taustsüsteemist otse kassettilindile.
Siit ka küsimus suurele ringile, kes on laulnud tuntuks need kuldsed read? :
"Face Down Ass Up Thats The Way We Like To Fuck"


Pildil on toodud üks Rootsi multimetroseksuaal, kelle kassett on siiamaani üheks suureks müsteeriumiks. Ma ei ole kindel kas ta artistinimi on 2 või Orup. Või on neid kaks. Kaksikute bänd, mõlema nimeks Orup. Isegi kui oleks, siis tema vend oleks sama nägu, nii et milleks mõlemit pildile vedada, paneme nimeks Orup 2 ja asi klaar. Mitte eriti. Ainus mis on kindel, kangad on kuldsed. Kaabu ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar